Frambuazlı Pasta etkinliğin adına uygun bir amaç için yapıldı. Dün öğle saatlerinde çay davetine katıldığım eski bir arkadaşım için hazırladım bu pembe pastayı. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 27' nin ev sahipliğini yapan, Birsel ve İrem'e gönderiyorum ve etkinlik süresince kolaylılar diliyorum.
Pastanın yapım aşamaları şu şekilde;
Pandispanyası, Emel Başdoğan'a ait süngerimsi yapısı itibariyle, pasta yapımında tercih ettiğim bir pandispanya tarifi. Yapım aşaması diğer pandispanya tariflerine göre biraz daha zahmetli olsada sonucunda elde ettiğiniz kek bu zahmete değiyor. Eğer bu tarifi denemek istemezseniz, şuradaki pandispanya tarifimi uygulayabilirsiniz.
Kakaolu Islak Pandispanya İçin;
Pastanın yapım aşamaları şu şekilde;
Pandispanyası, Emel Başdoğan'a ait süngerimsi yapısı itibariyle, pasta yapımında tercih ettiğim bir pandispanya tarifi. Yapım aşaması diğer pandispanya tariflerine göre biraz daha zahmetli olsada sonucunda elde ettiğiniz kek bu zahmete değiyor. Eğer bu tarifi denemek istemezseniz, şuradaki pandispanya tarifimi uygulayabilirsiniz.
Kakaolu Islak Pandispanya İçin;
- 6 Yumurta
- 170 gr toz şeker
- 1/2 çay bardağı portakal suyu
- 120 un
- 40 gr kakao
Yumurta beyazları ve sarılarını ayırın. Un ve kakakoyu bir kaba eleyin. Şekerin yarısını yumurta sarılarına, yarısını yumurta beyazlarına olacak şekilde ayırın.Önce yumurta beyazlarını ve şekeri kabarana kadar 5 dakika çırpın. Sonra yumurta sarıları ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Bu arada yumurta sarılı karışıma portakal suyunu ekleyip karıştırın. Bu aşamadan sonra tahta kaşık kullanmanız gerekiyor. Yumurta beyazlarını, yumurta sarılarının içine, önce yarısı , daha sonra kalanı olacak şekilde tahta kaşıkla beyazları söndürmeden ilave edin. En son elenmiş un ve kakaoyu nazik hareketlerle önce yarısı, daha sonra kalanı olacak şekilde sıvı karışıma ekleyin. 18 cm'lik çemberde, 175 derecede 40-45 dakika kadar pişirin.
Pandispanyanın pişme ve soğuma süresinde kremayı hazırlayın.
Frambuazlı Pasta Kreması için;
Pandispanyanın pişme ve soğuma süresinde kremayı hazırlayın.
Frambuazlı Pasta Kreması için;
- 500 gr süt
- 100 gr toz şeker
- 2 yumurta
- 50 gr un
- 40 gr nişasta
- 25 gr tereyağ
- 20 gr frambuaz püresi ya da meyve özü
- iç süslemesi için dondurulmuş frambuaz ve fındık krakan
Süt, toz, şeker, yumurta, un ve nişastayı karıştırın, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ateşten alın, 25 gr tereyağı ekleyin ve iyice kremaya karışmasını sağlayın. Oda sıcaklığına geldiğinde frambuaz püresini kremaya ekleyin ve tekrar iyice karıştırın. Pasta birleştirme aşamasına kadar buzdolabında muhafaza edin.
Dış kaplaması için;
Dış kaplaması için;
- 2 paket krem şanti sade
- 1/2 çay bardağı Frambuaz suyu (Frambuaz suyunu, donmuş frambuazların erirken çıkarttığı suyu süzerek elde ettim. )
- Paketin üzerindeki miktara göre süt (eklediğiniz frambuaz suyu miktarı kadar sütü eksilterek ilave edin.
Tüm malzemeyi mikser ile çırpın. Buzdolabında bekletin.
Fındık Krokan için;
Fındık Krokan için;
- 250 gr toz şeker
- 250 gr pirinç fındık
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Şerkeri kısık ateşte karamel hale gelecek şekilde eritin. Pirinç fındıkları şekerin içine ekleyin ve hızlı hareketlerle karıştırın. Tereyağı ekleyin. Yağlı kağıda dökün ve üzerinden merdaneyle bir kaç kez geçin. Soğuduktan sonra küçük parçalara bölüp kullanın.
Pastanın birleştirilmesi;
Pandispanya soğuduktan sonra üzerini traşlayın ve 3 pata ayrın. 1. patı pasta altlığına yerleştirin.Üzerini şekerli sütle çok az ıslatın. Patın üzerine frambuazlı pasta kremasını yayın, frambuazları yerleştirin, fındık krakon serpin ve üzerine hazırladığınız krem şantiden ince bir tabaka yayın ve allttaki malzeme ile bütünleşmesini sağlayın. 2. patı bunun üzerine yerleştirin. Aynı işlemleri bu patın üzerine de uygulayın ve 3. patı kapatın. Pastayı önce yanlardan başlayarak artan krem şanti ile düzgün bir şekilde sıvayın. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Pastanın birleştirilmesi;
Pandispanya soğuduktan sonra üzerini traşlayın ve 3 pata ayrın. 1. patı pasta altlığına yerleştirin.Üzerini şekerli sütle çok az ıslatın. Patın üzerine frambuazlı pasta kremasını yayın, frambuazları yerleştirin, fındık krakon serpin ve üzerine hazırladığınız krem şantiden ince bir tabaka yayın ve allttaki malzeme ile bütünleşmesini sağlayın. 2. patı bunun üzerine yerleştirin. Aynı işlemleri bu patın üzerine de uygulayın ve 3. patı kapatın. Pastayı önce yanlardan başlayarak artan krem şanti ile düzgün bir şekilde sıvayın. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
33 yorum:
istiyorum, banane bende istiyorum. farmbuazlı pastaya bayılırım...ellerine sağlık canım...
Canım Banu'cum günaydın muhteşem bir pasta ellerine,emeğine ve o güzel yüreğine sağlık canım ben bu pastayı aldım tarifi verirken başka bir tane koyarsın artık daha fazla dayanamadım ne yapayım,öptüm canım...
Diş görünüş olarak sade ve çok şık bir pasta ama içini düşünemiyorum valla frambuzaın verdiği lezzeti çok iyi bildiğim için içi için sadece mükemmel diyebilirim.elelrine sağlık canım ...
Banu'cum
günaydın arkadaşım.Spor!a gitmeden bir bakınayım dedim.Senin güzel pastanı gördüm.Canım ellerine sağlık.Herzaman ki gibi süper olmuş.
Gelin gibi olmuş :) Bekliyorum merakla.. Ellerine sağlıkk müthiş bişey..
banucum,pastan puf puf görünüyor.eline sağlık.sevgiyle,
Oy oy süper!!!! çiçek bahçesi gibi olmuş üstü,harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...
Çok şık ve sade olmuş. Frambuazlı olduğuna göre eminim tadıda enfestir.
Ellerine sağlık canım.
Çok şık bir pasta olmuş
Ellerine sağlık
sevgiyle kal
Harika gözüküyor. Ben frambuazlı pastaya BAYILIRIM. Tarifi merakla bekliyorum. Umarım kolaydır :)
Çok harika bir pasta.
Görünüşü çok güzel.
Frambuazlı pastayı çok seviyorum.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Rengi de ne kadar güzel olmuş pastanın canım.
Şık ve zarif bir pasta :))
Frambuaz sever biri olarak bir dilim alabilirim :)
Sevgiler...
Hep sevdiğim tatları yapıyorsunuz elinize sağlık.
Tarifleri hep en ince ayrıntısına kadar okuyorum ve şunu anladım ki, derhal bir mutfak tartısı almalıyım :)
Sevgiler.
daima frambuazzzz....
kusursuz ve zerafet dolu,güzel bir pasta...
harikasınnn banucuğum.
wavv süper yapmışsın yine süs püs olmadan sade şık süper.. sıkma şeysini tupperwareden aldım çok kaliteli çıktı ama ben sanırım katı yapmadığımdan bu şekilde düzgün durmuyor üst kısmı özel bir teknik varmı canım
Günaydın şeker pastaların ustası Banu'cuğum..Bu pasta öyle ihtişamlı ve enfes görünüyor ki..Sabah sabah insanın canı çekiyor ayol..)(sabahları pek pasta yemem de..)))Ellerine sağlık..Maşallah,maşallah!!
Sevgiler..
Bayılırım frambuazlı pastaya, ellerine sağlık Banu.. Çok güzel görünüyor..
Sevgili Craft Women, sorduğun için çok teşekkür ederim. Nedense bana pasta yapımı ile ilgili soru yöneltildiği zaman çok mutlu oluyorum. Paylaşmak bana büyük mutluluk veriyor.
Soruna gelince ben sıkma uçlarını Eminönü'nde ki pasta malzemeleri satan dükkanlardan alıyorum(Fermo, Nüans, Yüksel Ticaret gibi.)Pastanın üstünde ki süslemeyi 864 no'lu tırrıklı kalın uçla yaptım. Kreması ise frambuaz suyuyla çırpılmış krem şanti, fakat içinde Dr Oetker'in krema sertleştiricisi var. Sertleştirici kullanınca krema akma yapmıyor. Aslında bu tarz sıkma teknikleri için genelde butter cream kullanılır. Avrupa'da ve Amarika'da kullanılan yağlı bir krema çeşididir.
Ben butter cream'in tadını sevmediğim için sıvamada daha çok krem şanti yada ganaj krema kullanıyorum. Bu tarz kremalar bizim damak tadımıza daha uygun.
Sevgiler...
Banu senin siteni gezerken ,bir pastanenin pasta reyonunu izler gibi kala kalıyorum..
Ellerine sağlık...
Banu'cum
inşallah Antalya'ya geldiğinde ben de burada olurum.Görüşme fırsatımızolur.Seninle görüşmek beni çok memnun eder.
canım ellerıne saglık nefıs gorunuyor. sevgılerımle..
merhabalar ;
frambuazli pasta muthis nefiz gorunuyor canim ellerine saglik tesadufen blogunuzu kesfettim ve icinden cikamadim tarifler resimler oyle guzel gorunuyorki hangisine bakacagimi sasirdim hersey cok guzel sizi tebrik ediyorum.
izninle lezzet ustalari linkime eklemek isteri.
selam ve sevgilerr.
Çok lezzetli duruyor elinize sağlık...
sevgiler
çok şık ve zarif gorunuyor ellerine sağlık
ŞEkerim PAstam hem benim blogda hem burada cevap vermişsin.Ben gelir bakardım canım çok zarifsin :) Uluslararası Arkadaşlık Ödülü / Friendship Around The World Award ÖDÜLÜ YAZIMI OKU SENDE VARSIN.:)Sevgiler
Banu'cum o onur bana ait güzelim. :)Sevgiler.
oh ellerine sağlık çook hüzel görünüyor
goruntusune bayildim harika olmus
canim ellerine saglik,frambuazli pasta cok severim harikasin,sevgiler
Canım sana bir ödülüm var sayfama uğrarmısın,öptüm...
Canım arkadaşlık ödülleri yazımı okuyabilirmisin, sen de varsın :)
Sevgiler
hımm frambuazlı pasta bayılırım..fawori pastamdır...nasılda canım çekti şimdi..ellerine,emeğine sağlık...
Ellerine saglik nefis görünüyor...
MERHABA Canımcım;
27. Ev sahibemiz olan BİRSEL (ANNEKIZMUTFAKTAYIZ.BLOGSPOT) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK YENİ EV SAHİBEMİZ http://tatlikurabiyem.blogspot.com SEVGİLİ YASEMİN ARKADAŞIMIZDIR BİLGİN OLSUN TATLIM
Sevgilerimle SEVİL SAHİN
Yorum Gönder