Bayram sevinci coşkuyla sürüyor, büyüklerimizi ziyaretlerimiz devam ediyor... Bugün gideceğimiz bir ziyaret için yaptığım ve tüm yiyenlerin beğenisini toplayan; nane likör jöleli, vişne kremalı, fıstıklı mousse'u sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaptığım fıstıklı mousse'a jöle olarak nane likörü'nü kullanma fikri aklıma geldiğinde tadının nasıl olabileceğini de merak ediyordum. İlk çatallardan sonra bu fikrin ne kadar isabetli olduğunu gördüm :) Vişnenin, nane aromasıyla ve arasındaki fıstıkla uyumunun gerçekten denemeye değer olduğunu göreceksiniz... Yapımı zor olmayan bu fikrimi sizin de denemenizi öneriyorum...
Tarif Şöyle;
Pandispanya tabanı için;
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 silme yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar 2-3 dakika kadar çırpın. Kuru malzemeleri eleyerek yumurta karışımının içine ilave edin ve yaklaşık 5-6 dakika kadar yüksek devirde çırpın. Pandispanya hamurunu 16 cm lik çembere boşaltın. 170 derecede, yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
Not:Pandispanyanızın çökmemesi ve süngerimsi yapıda olması için ilk yarım saat fırının kapağını açmayın. Her fırının pişirme süresi farklı olacağından siz mutlaka pandispanyanızın pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi uygulayın.
Not:Pandispanyanızın çökmemesi ve süngerimsi yapıda olması için ilk yarım saat fırının kapağını açmayın. Her fırının pişirme süresi farklı olacağından siz mutlaka pandispanyanızın pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi uygulayın.
Fıstıklı Mousse İçin;
- 250 gr süt
- 1 yumurta
- 50 gr şeker (3 yemek kaşığı şeker)
- 15 gr un (1 yemek kaşığı un)
- 10 gr nişasta (1 silme yemek kaşığı)
- 1 paket krem şanti (75 gr toz şantiyi 1/2 su bardağı sütle karıştırarak)
- 4 tatlı kaşığı toz jelatin
- 2 yemek kaşığı toz fıstık
Süt, yumurta, un, nişasta ve şekeri çelik bir kap içerisinde sürekli karıştırarak, göz göz olana kadar pişirin. Sürekli karştırarak, oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutun. Toz jelatini ayrı bir kasede ılık su (üstünü biraz geçecek kadar su) ile eritin. Erittiğiniz jelatini ve toz fıstığı pişirdiğiniz kremanın içine ekleyin. En son çırpılmış krem şantiyi de ekleyin ve kremayı oda ısısında tutun.
Vişne Krema için;
- 50 gr vişne (3 yemek kaşığı kadar)
- 10 gr nişasta (2 tatlı kaşığı)
- 75 gr su (1/2 su bardağı kadar)
- 20 gr şeker (1.5 yemek kaşığı kadar)
- 1 tatlı kaşığı toz jelatin
Vişne, şeker, su ve nişastayı bir kaba alın. Sürekli karıştırarak, göz göz olana kadar pişirin. Oda ısısına geldiğinde erittiğiniz jelatini vişne kremasına ekleyin.
Pastanın Birleştirilmesi;
Pandispanya soğuduktan sonra üst kısmını tırtıklı bir bıçakla traşlayarak, düzleştirin. 16 cm'lik çember kalıp içerisine yerleştirin. İlk olarak üzerini süt ile ıslatın ve hazırladığınız vişne kremasının tamamını dökün. Sonra üzerine hazırladığınız fıstıklı mousse kremayı çemberin üzerinden 1 parmak boşluk kalacak şekilde dökün (verilen ölçülere göre hazırladığınız kremanın tamamını döktüğünüzde çemberin üzerinde 1 parmak boşluk kalacaktır). Fıstıklı mousse kremayı da döktünden sonra, pastanızı çemberle birlikte buzdolabına koyarak, yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. Pastanızı buzdolabından çıkartmadan bir süre önce, nane likörlü jöleyi hazırlayın.
Nane likörlü jöle için;
- 1 paket tart jölesi
- 1/2 çay bardağı nane likörü
Tart jölesi üzerindeki tarife göre su ve 1/2 çay bardağı nane likörü karıştırılarak pişirin. 1 dk kadar sürekli karıştırılarak soğutun. Buzdolabında dinlendirdiğiniz pastanın üzerine nane likörlü jöleyi dökün ve arzu ettiğiniz şekilde süsleyin. (Ben üzerini bayram için aldığım fıstıklı droplarla süsledim) . Yaklaşık 1 saat kadar daha buzdolabında dinlendirin, soğuk olarak servis yapın.
26 yorum:
Bayramını kutlamak için geldim ağzımın suları aktı bu ne güzellk. canım benim sevdiklerinle beraber nice güzel bayramlara
Banu usta. Bi çaban var takdire şayen, Allah yolunu açık etsin. Takıldığın bi mevzu olursa çevremiz geniş Allha şükür... Tüm ürünlerine baktım beyendim ama ben bilindiği gibi mükemmelim. Mükemmele ulaşmak için çalışmak lazım. Hadi kaçtım ben. Blokuma beklerim...
Senin eline su dökemesekte ustam bir şeyler yapmaya çalışıyoruz:)
Banucuğum ellerine sağlık yaptıkların gerçekten çok başarılı bu tarifi de mutlaka deneyeceğim canım.
Sevdiklerin, dostların ve ailenle mutlu bayramlar,
Sevgiler,
Evren
Nefis tatlar ve görsellik herşey sizin bloğunuzda bayramınızda bu lezzet ve güzellikte geçsin ellerinize sağlık gözümü alamadım çok değişik ve harika bir lezzzet olduğundan eminim sevgilerimle
bunları görünce ne kadar beceriksiz olduğumu bir kez daha fark ediyorum, çok lezizi gözüküyor, ellerinize sağlık...
canım ellerıne saglık nefıs gorunuyor. sevgıler..
Banucum nefis :)değişik bir lezzet paylaşmışsın ellerine sağlık,İyi Bayramlar diliyorum tüm sevdiklerin ve ailenle beraber...öpücükler.
Sevgiyle.
harika gorunuyor ellerine saglik canim,sevgiler iyi bayramlar
bunların ev yapımı olduğuna inanamıyorum, çok mükemmel gözüküyor.ellerinize sağlık.
canım senin de bayramın mübarek olsun çok öptüm seniii.
Banu'cugum, burasi tam bir sekerci dukkani. Ne tarafa bakacagimi sasirdim. Mutlu Bayramlar, sevgiler...
Mutlu bayramlar diliyorum. Bu arada pasta enfes görünüyo, ekrana yapışıp kaldım resmen. Ellerinize sağlık...
Blogumda yorum yaptığınız için teşekkür ederim.
Pastanız çok güzel görünüyor!! Ben de çıkolata ve nane beraber severim. Likor yerine ben 'peppermint extract' kullanırım.
http://www.countrykitchensa.com/catalog/product.aspx?T=1&productId=633364
Banu'cuğum merhaba hemen linklerime ekledim ki tariflerini hemen göreyim diye bayramdada çalıştığım için şimdi yazıyorum.Muhteşem şık ve leziz bir tarif inşallah bende yapabilirim deniycem,sevgilerimi bıraktım canım....
Bloğuma girilebiliyor ama tabii ziyaret etmek istersen öptüm..
Banu bu nefis bir şey,görüntü harika olmuş...Karnım tok ama yinede bir dilim alıyorum:))
Ellerine sağlık..
Canımmm benim beni nasıl sevindirdin anlatamam,herşey gönlünce olsun..En yakın zamanda deniycem inşallah,yardım teklif etmen nasıl sevindirdi beni anlatamam.
Sağol iyi ki varsın...
banucum müthiş güzel olmuş ellerine sağlık canım..nane likörüm tam olsun ben de dnemek istiyorum..
Banu merhaba, bu tarife ve diğer tariflerine bayıldım. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...
banu'cum ellerine sağlık.süper olmuş geçmiş bayramın kutlu olsun öpüyorum
Bu ne kadar güzel bir görüntü böyle! Ellerine sağlık.
baktıkça bakasım geliyor :) son 2 pasta tarifini aldım umarım aynı lezzeti yakalayabilirim
fotoğraflarda süper
çok zamandır ''bunu mutlaka denemeliyim'' tarzında beni etkileyen bir pastaya rastlamamıştım.taa ki bu enfes görüntüye rastlayana kadar.bu işte çok başarılı olmasam da anlatımlar ışığında iyi bir sonuç alacağımı umuyorum.biraz yoğun günler geçirsem de üç vakte kadar denenecekler listemin en başına aldım bu vişne kremalı fıstıklı mousse'u.size kolaylıklar diliyorum.(kendime de))
Tarifi aldım canım, benim yaramazlar izin verirse bu akşam deniycem. Harika görünüyor ellerine sağlık.
PASTANIZI DENEDİM ÇOK GÜZEL OLDU TARİF İÇİN TEŞEKKÜRLER BUGÜN BLOĞUMDA YAYINLADIM HOŞCAKALIN
merhabalar..inanın pastalarınıza bayıldım..ama uzun zamandır yapmak istediğim tarif bu fakat evde toz jelatin yok yaprak jelatin var..yaprak jelatinle olurmu???yazarsanız çok sevinirim iyi günler...
Yorum Gönder