Yaman Etkinlikler kapsamında evsahipliğini sevgili Neslihan arkadaşımızın yaptığı 'İkisi Bir Arada Çikolata ve Meyve Etkiniği'ne, beğendiğim ve severek yaptığım bu pastayı gönderiyorum. Etkinlik süresi boyunca sevgili Neslihan'a kolaylıklar diliyorum.
Orijinali kirazlı olan Frangipane Pastası'nı vişne kullanarak yaptım.
Pastanın tarifi ise şu şekilde;
Taban Hamuru İçin:
Taban Hamuru İçin:
- 250 gr un
- 140 gr tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Bir tutam tuz
- 120 gr yumuşak tereyağı
- 150 gr toz şeker
- 2 adet yumurta
- 120 gr toz badem
- 20 gr un
- Bir yemek kaşığı kakao
- Bir çay kaşığı tarçın
- 150 gr bitter kuvertür çikolata
- 400 gr vişne ya da kiraz (konseve de kullanılabilir)
Unu düz bir zemine eleyin, toz şekeri ve tuzu una karıştırın. Karışımın ortasını havuz biçiminde açın. Ortasına parçalanmış tereyağını ekleyin. Hızlı bir şekilde yağ ve unun birbirine karışamasını sağlayın. Hamurun ortasına yumurta sarılarını ekleyerek, iyice karıştırın ve hamuru top haline getirin. Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin. Dinlenmiş hamuru yağladığınız ve unladığınız 24 cm'lik tart kalıbına yerleştirin. Hamurun pişerken kabarmaması için çatalla dibine delikler açın ve yağlı kağıt sererek bakliyatlardan ağırlık yapın. 180 dercede 10 dakika, taban hamurunu pişirin.
Taban hamuru soğurken, frangipane kremasını hazırlayın. yumuşak tereyağı ve toz şekeri köpüklenene kadar çırpın. Ardından yumurtaları teker teker karışıma ilave edin. Tarçını, unu, bademleri ve son olarak kakaoyu ekleyerek iyice karıştırın. Bu arada soğuyan taban hamurunun zeminine kıydığınız ya da rendelediğiniz çikolatayı, üzerine (süslemek için bir avuç kadar bir kenara ayırarak) vişneleri dizin. Üzerini krema ile kapatarak 180 derecede 35 dakika kadar pişirin. Fırından çıktıktan ve biraz soğuduktan sonra vişnelerle süsleyerek servis yapın.
Taban hamuru soğurken, frangipane kremasını hazırlayın. yumuşak tereyağı ve toz şekeri köpüklenene kadar çırpın. Ardından yumurtaları teker teker karışıma ilave edin. Tarçını, unu, bademleri ve son olarak kakaoyu ekleyerek iyice karıştırın. Bu arada soğuyan taban hamurunun zeminine kıydığınız ya da rendelediğiniz çikolatayı, üzerine (süslemek için bir avuç kadar bir kenara ayırarak) vişneleri dizin. Üzerini krema ile kapatarak 180 derecede 35 dakika kadar pişirin. Fırından çıktıktan ve biraz soğuduktan sonra vişnelerle süsleyerek servis yapın.
33 yorum:
Banucum ilk kez duydum bu pasta ismini.Vişne ve çikolata hep uyuyor birlikte müthiş lezzet yaratıyorlar.ellerine sağlık.
Bu çok güzel görünüyor!
En yakın zaman deneyeceğim.
Ellerinze Sağlık!
Banu'cum vişne ve kakao ikilisine bayılırım.Güzel desteğin için teşekkürler.Kolay gelsin.
ellerıne saglık canım nefıs gorunuyor. sevgıler..
www.kibelesofrasi.com
Banu'cuğum ellerine sağlık, ekrandan uzanıp alasım geliyor.
hamarat hanımların hali başka canımmm
harika görünüyor
eminim tadı da güzeldir
ellerine sağlık
Banu'cum canım serapmı görüyorum enfesssssss ya maşallah allahım esirgesin,enfes bir pasta bu,öptüm canım....
Delfina bende bu pastayı ilk kez görüp denediğim zaman, bir araştırma yapmıştım ismi hakkında... Frangipane, bademli ekşi birşey anlamında ve Belçika da yapılıyor bu tatlı. Neredeyse onların milli talıları gibi...
Karen Hn. ziyaretinize çok teşekkür ederim.
Ayşegül'cüğüm vişne ,kakao, çikolata bunların karışımına bende bayılıyorum.bu ikli ile ilgili denemediğim ne varsa denemek istiyorum...
Banu'cuğum sende sağol canım..
Duru'nun annesi gel canım ben sana yaparım...
Mavianneciğim teşekkür ederim. tadı garanti:))
Derya'cığım amin canım...Her bloğuma gelişinde 'maşallah, allah esirgesin' diyosun ya daha nazar deymez bana canım...Temiz yüreğin için sağol...
Bu tam bana göre olmuş :) Bol çikolata bol meyve. Yemede yanında yat valla :)
Ellerine sağlık.
Sevgiler
zaten vişneli tatlıları çok severim, bu yaptığınız şahane görünüyor
Oooo!!!! bu pasta benim sanırım:-)))) ellerine sağlık canım,şahane bir eser,çok teşekkür ediyorum.çok öptüm.sevgilerimle...
waawww bu muhtesem gozukuyor, hemde visne cikolata ikilisi, dadida muthis olmali, ellerine saglik...
Banu merhaba,
Bu yapmış olduğun pasta o kadar lezzetliydi ki, ajansta yemek için sıraya girdik :) Ellerine sağlık, teşekkür ederiz. Bundan sonra yapacaklarını sabırsızlıkla bekliyoruz.
Tüm LCVRT çalışanları...
BANUCUM ,HARİKA GÖRÜNÜYOR PASTAN,ELLERİNE SAĞLIK CANIM.KARDEŞİM FRANSADAN PAKETTE HAZIR FRANGİPANE TOZLARI GETİRMİŞTİ,NE YAPABİLİRİM DİYE DÜŞÜNÜRKEN SENİN TARİFİN ÇIKTI KARŞIMA....TEŞEKKÜR EDERİM...SEVGİLER
Ne kadar güzel bir pasta. Görünüşü harika. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle....
Ne kadar güzel tarifler ve ne güzel resimler varmış bu sitede de ben görmemişim.
Ellerine sağlık
Sevgilerimle
Destina çok teşekkürler canım.
Nesli'ciğim sana özel yapıldı canım pasta, ama Lacvert Ajans yedi, İstanbul'da olabilseydin sana da ayırırdım bir dilim...
Betül beni takip ettiğin için çok teşekkür edrim.
Ayşe'ciğim kendim yaptım diye söylemiyorum tadı nefisti gerçekten...
Sevgili Lacivert Ajans çalışanları, size pastalarımdan yedirmek benim için büyük bir zevk, hepinize afiyet olsun...
Egeli'ciğim faydalı olabildiysem ne mutlu bana...
Taze Nane çok sağol canım..
Hülya Hn. teşekkürler ve tekrar beklerim...
canım adasım ellerıne saglık nefıs ve sonderece guzel gorunuyor ellerıne saglık sevgılerımle..
Vişne ve çikolata harika bir ikili. En favori pastalarımdan :) Ellerinize sağlık yine muhteşem gözüküyor.
Selamlar.
AMAN ALLAHIM BU DA NE!!! hiç abartmıyorum mükemmel bir görüntü ayrıca ilk kez karşılaştım bu tarife
İçindeki malzemelerine bakınca ne kadar lezzetli olduğu belli oluyor. Görüntüsü zaten tek kelimeyle harika ellerinize sağlık sevgiler
ikisi bir arada çok güzel şey var ama bu ikisi çok baştan çıkarıcı
ellerine sağlık
sevgilerrr
Buzlukta vişnem var. Bu güzel pastayı mutlaka deneyip sizinle paylaşacağım.
Bu arada enfes görünüyor. Ellerinize sağlık
nasıl bir güzelliktir bu böyle...
harikasın banucuğum.
sevgiler NuNu
çok güzel görünüyor çikolata ve vişnenin muhteşem uyumu
ellerine sağlık
mutlu haftasonları
sevgiyle kal
çok canım çekti,ne kadar enfes görünüyor. elinize sağlık,hayırlı haftasonları..
İlk kez duydum ve gördüm ,enfes bir şey...Ellerine sağlık..
Güzel bir pazar diliyorum..
Sevgiler..
vişne ne kadar ilginç bir meuva ekşi ama atatlılarla uyumu mükemmel, ben bu taban hamuru tarifini kaptım gidiyorum, her tür pastaya kullanabilirim mesela elmalı:))
eşimin de benim de en sevdiğim yaş pasta ceşididir , çikolatalı ve vişneli, hmmmmm harika görünüyor
Banucum ,
ellerine sağlık cnm çok güzel görünüyor, etkinlikte başarılar:)
Sevgili Banu, tüm lezzetler öyle cezbedici görünüyor ki "daha önceleri neredeydiniz" ya da "daha önceleri neredeydim" demekten alamıyorum kendimi =))) Ellerine sağlık
Tek kelimeyle süper.
Ellerine saglik..
Yorum Gönder