31 Aralık 2008 Çarşamba

2009'a Merhaba


Pastalar, kurabiyeler, tatlılar derken, yeni yıl kurabiyeleri ve yeni yıl pastalarıyla kocaman bir seneyi daha geride bıraktık. Utku'nun anaokulu için ve Sevgili Craft Woman'ın akşam hazırladığı yılbaşı partisi için yaptığım pastalar bu yılın son pastalarıydı. Şeker Pasta olarak, bu yeni yılın herkese sağlık, barış, mutluluk, huzur ve dostluk getirmesini diliyor, tüm sevdiklerimin yeni yılını içtenlikle kutluyorum.

30 Aralık 2008 Salı

2008'in Son Kurabiyeleri de Teslim Edildi

Mediacom Medya Hizmetleri A.Ş.'nin müşterileri için sipariş ettiği kurabiyeler, bu senenin son kurabiyeleriydi. Promosyon amacıyla dağıtımı yapılacak olan yılbaşı kurabiyelerinin siparişi son anda verilen bir kararla belirlenmişti. Bu sabah 10 sularında hepsi tek tek paketlenerek yerine ulaştırıldı.

Bu yılın neşeli ‘Yılbaşı Kurabiyeleri’; Zehra Öğretmenin minik öğrencilerini mutlu etti... Çalışanların patronuna, patronların çalışanlarına sımsıcak hediyesi oldu...Bir sevgiliye, keyifle ‘Seni Seviyorum’ demenin en lezzetli ifadesiydi... Çeşitli firmalarda yapılan yılbaşı partilerinin gülümseten tadı oldu... Şeker Pasta olarak herbirini sevgiyle, emekle ve zevkle hazırladım... Umarım yeni yıl coşkularına biraz olsun lezzet katabilmişimdir :)

Son olarak mutfağımda beni bekleyen bir yılbaşı pastası var... Yarın sizlere bu pasta ile mutlu yıllar dileyeceğim ve son günlerde ihmal ettiğim blog arkadaşlarımı ziyaret edeceğim. Umarım kendimi bu pastayla affettirebilirim ;)

22 Aralık 2008 Pazartesi

Yılbaşı Kurabiyeleri ve Cupcakeleri


Yepyeni bir yıla merhaba demek artık daha lezzetli olacak... Yılbaşıyla ilgili aklınıza gelen ne varsa yansıtabileceğiniz bu kurabiyelerin yapımı da yemesi de apayrı bir keyif... Hem lezzetiyle hem de tasarımıyla sizlere farklı bir yılbaşı keyfi yaşatacak bu kurabiyeler, sevdiklerinize yeni yıl sürprizi yapmanız için çok ideal... Noel baba, çam ağacı, hediye çorabı, kapı süsü, yıldız ve buna benzer konseptlerden oluşan kurabiyeler özel kutusunda sunuluyor. Yeni yıla yeni bir lezzet katmak, sevdiklerinize farklı bir hediye vermek için 2009'un yeni kurabiyeleri sizleri bekliyor :)









Yeni yıl kurabiyelerinin 2009'a sevgi ve lezzet katması dileğiyle :)

17 Aralık 2008 Çarşamba

Şimşek McQueen Pastası


Şimşek McQueen çıktı çıkalı tam anlamıyla küçük beylerin kalbini fethederek hayatlarının bir parçası haline geldi... Oyuncaklar, ev ürünleri gibi birçok alanda uygulamasını gördüğümüz Şimşek McQueen sık sık pastalarda da farklı temalarda kullanılıyor... İşte onlardan bir tanesi daha; Şimşek ve Radyatör Kasabası'nın sakinleri Minik Emirhan için bir araya geldi... Küçük Emirhan'ın ilk tercihi olan Şimşek McQueen pastasında bu sefer Piston Kupası da cesur yarışçıya dahil oldu. Emirhan'ın yaşgününü en içten dileklerimle kutluyor, tüm Şimşek McQueen severlere de (Buna oğlum ve eşim de dahil) sevgilerimi yolluyorum...

16 Aralık 2008 Salı

Duru'nun Doğum Günü Kurabiyeleri





Sıcacık bloğunu büyük bir içtenlikle takip ettiğim Duru'nun Annesi Mukaddes, Pazar günü gerçekleşen, prensesin 1. yaş doğum günü partisine bizi davet ettiğinde hiç düşünmeden kabul ettim. Şeker ötesi Duru için Şeker Pasta teyzesi olarak bu şirin doğum günü kurabiyelerini hazırladım. Duru'nun 1. yaşına uygun çiçekli ve pembeli kombinasyonların oluşturduğu kurabiyeleri parti bitimine doğru pasta ile beraber afiyetle yedik. Çocukların ve oğlumun tam anlamıyla eğlenceye doyduğu bu güzel gün için, sevgili Mukaddes ve eşine içten teşekkürler...





Doğum günü partisinin yapılacağı yere geldiğimizde, eşimin tabiriyle 'cennet gibi' bir ortamda olduğumuzu gördük. Hem oğlum, hem eşim için çok güzel bir gün geçirdiğimizi eve dönüş yolunda daha iyi anladım. Sevgili Mukaddes ve eşi ile tanıştığımıza çok mutlu olduk. Umarım küçük prenses ile Utku daha fazla oyun oynama fırsatı bulabilirler. Duru'cuğuma ömür boyu mutluluklar diliyorum...

15 Aralık 2008 Pazartesi

Prenses'in Winnie The Pooh Pastası


Bayram öncesi blog arkadaşlarımdan Sevgili Zehra'nın minik yeğeni İdil'in 2. yaş günü için hazırladım bu pastayı... Pastanın tasarımı ile ilgili karar verirken, İdil'in en sevdiği karakterler bana yol gösterdi. Sonradan öğrendiğime göre, İdil'ciğim pastayı o kadar çok sevmiş ki, kesilene kadar pastayı öpücüklere boğmuş... İdil'ciğim, sevdiklerinle birlikte daha nice yaş günleri kutlaman dileğiyle...

Bu arada pastayı teslim almaya geldiğinde Zehra arkadaşımla da tanışmış oldum. Aslında daha uzun misafir etmek isterdim ama doğum günü kutlamasına yetişme teleşı olduğu için bunu başka bir sefere erteledik. Mutlaka müsait bir zamanda çaya bekliyorum ve beni düşünerek hazırladığın hediye için bir kez daha teşekkür ediyorum...

11 Aralık 2008 Perşembe

Portakal Pelteli Panna Cotta (İtalyan Muhallebisi)


Bayramda tatlı yapmak adettendir, her evde mutlaka ziyarete gelenler için ikram edilmek üzere tatlı yapılır. Ben ağır, şerbetli tatlıları sevmediğim için, tercihimi sütlü tatlılardan yana kullanıyorum. Panna Cotta'yı da uzun zamandır denemek istiyordum. Bu bayramı fırsat bilerek, bir gün önceden tatlımı hazırladım. Bizim muhallebi anlayışımızdan biraz daha farklı, yoğun bir kıvamı var. Ben üzerine Portakal peltesi ilave ederek, çikolata parçaları ve file fıstıkla süsleyerek servis yapmayı uygun gördüm. Siz pelte kullanmadan sade şekliyle, üzerini de mevsim meyveleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Ayrıca Panna Cottayı pasta kreması olarak kullanılabilir ve labne peyniri ekleyerek leziz bir peynir kreması elde edebilirsiniz...

Tarif Şöyle;

Portakal Peltesi İçin;
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı şeker
Tüm malzemeyi bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin.

Panna Cotta İçin;
  • 2 paket süt kreması (400 gr)
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı toz jelatin
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Krema, pudra şekeri, nişasta, süt ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın. Ayrı bir kapta jelatini çok az sıcak su ile eritin. Kaynamadan önce karışıma ilave edin. Göz göz olana kadar pişirin. Pişen muhallebiyi üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın. Son olarak portakal peltesini muhallebinin üzerine ekleyin. Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın.

6 Aralık 2008 Cumartesi

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun



Yüzünüzden gülücükler, kalbinizden sevgiler, ağzınızdan lezzetler eksik olmasın. Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, mutlu, huzurlu, sağlıklı ve neşe dolu nice bayramlar diliyorum...

4 Aralık 2008 Perşembe

Kahve Kremalı Pasta


Ablamla geçenlerde konuşurken aklımıza gelen bir pastayı bugün yapma fırsatı buldum. Öncelikle pastanın içinde kullanmak için, granül kahveyi ve beyaz çikolatayı karıştırarak bir krema oluşturdum. Denediğim kremayı beğenince, kahve kremalı pastanın içinde kullanmaya karar verdim. Ara katlara da fındık krokan serptim. Pastanın dışını sıvadığım krem şantiyi de granül kahveyle karıştırarak çırptım. Sonuçta, içi dışı bol kahveli, nefis lezzetli pastam ortaya çıkmış oldu. Kahve kremalı bu pastayı sizlerin de denemesini tavsiye ediyorum, çünkü lezzeti gerçekten harikaydı.


Tarif Şöyle;


Pandispanya için;
  • 4 yumurta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar 2-3 dakika kadar çırpın. Kuru malzemeleri eleyerek yumurta karışımının içine ilave edin ve yaklaşık 5-6 dakika kadar yüksek devirde çırpın. Pandispanya hamurunu 18 cm lik çembere boşaltın. 170 derecede, yaklaşık 35- 40 dakika kadar pişirin.

Kahve Kreması için;
  • 250 gr süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 100 gr fildişi kuvertür çikolata (beyaz çikolata)
Beyaz çikolata hariç tüm malzeme birleştirilir. Orta ateşte sürekli karıştırılarak, göz göz olana dek pişirilir. Pişen krema sıcakken, kıyılmış beyaz çikolata eklenir ve çikalata eriyene kadar karıştırılır. Ilıdıktan sonra iyice soğuması için buzdolabına alınır.

Fındık krokan için;
  • 250 gr toz şeker
  • 200 gr pirinç (parça) fındık
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Toz şeker kısık ateşte eritilir. Tamamen sıvı hale geldikten sonra ateşten alınır, fındık ve tereyağı eklenir, hızlı bir şekilde karştırılır. Yağlı kağıt serilmiş tezgah üzerine ince bir tabaka halinde yayılır, soğuduktan sonra parçalara ayrılır.(Elinizle kırmanızı tavsiye ederim, mutfak robotunda çok küçük parçalara ayrılıyor.)

Sıvama için;

  • 2 paket krem şanti
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağı süt
Pastanın Birleştirilmesi;
Soğuyan pandispanya 3 pata ayırılır. 1. pat alınır, kakaolu süt ile ıslatılır. (isteğe bağlı granül kahve ve süt karışımı ile de ıslatılabilir.)Kahve kremasının yarısı patın üzerine sürülür, fındık krokan serpilir, 2 pat kapatılır ve aynı işlem tekrarlanır. Sıvama için tüm malzeme karıştırılır, bir süre buzdolabında bekletildikten sonra birleştirilen pastanın üzeri sıvanır. Artan krema sıkma torbasına doldurulur ve istenilen şekilde süslenir.

1 Aralık 2008 Pazartesi

Şimşek McQueen ve Arkadaşları Pastası


Geçen hafta cuma günü, oğlumun anaokulundan arkadaşı Eren'in doğum günüydü. Nazlı Hanım beni aradığında Şimşek Mcqueen ve Winnie the Pooh karakterli pasta arasında kararsızdı. Sonunda ikisi arasında bir seçim yapamam için kararı bana bıraktı. Bende Şimşek Mcqueen'i çok seven Eren için böyle bir pasta yapmakta karar kıldım. Pastanın içini ise çocukların seveceği şekilde bol çikolata kremalı , fıstıklı ve parça çikolatalı yaptım...

Nice mutlu yıllara Erenciğim...Doğum günün kutlu olsun...