31 Ocak 2009 Cumartesi

BJK Maket Pasta

BJK'nın özel kutlamalarında ve organizasyonlarında yapılması planlanan pasta maketi çalışmasını bu hafta ortasında kulüple yapılan öngörüşme için yaptım. Görüşmenin sonuçları netlik kazandıktan sonra, gerçekleşecek bir organizasyon için gerçek pastayı yapacağım :) Eşim ve oğlum koyu Fenerbahçeli olmasına rağmen pasta maketini çok beğendiklerini söylediler :) Umarım karşılıklı anlaştıktan sonra bu güzide kulübümüze de "Şeker Pasta lezzetini" tattırmış olacağım :))

30 Ocak 2009 Cuma

Hesap Makinesi Pastası


Geçtiğimiz hafta içinde değerli arkadaşımız Burçak'ın sevgili annesinin doğum günüydü. Burçak'cığım, annesi muhasebeci olduğu için hesap makinalı bir pasta yapmamı isteyerek güzel bir doğum günü sürprizi hazırladı :) Sevgili Burçak, annenin yeni yaşını kutluyor nice mutlu yıllar diliyorum...

27 Ocak 2009 Salı

Futbol Sahası Pasta



Futbol sahası temalı pastayı Değerli Spor Yazarı Gürcan Bilgiç'in küçük oğlu Alp için hazırladım. Alp futbolu çok sevdiği ve futbol karşılaşmalarını yakından takip ettiği için, pastanın da futbol sahası şeklinde olması kaçınılmaz oldu. Daha önce de abisi Sarp için buradaki Havuz Pastasını yapmıştım. Pastanın içi ise bir önceki pastanın tadını çok beğendikleri için tercihleri yine, çikolata kreması, frambuaz ve fıstık üçlüsünden yana oldu...

Sevgili Alp, doğum günün tekrar kutlu olsun ve yüzünden gülümseme ömrün boyunca eksik olmasın :)

22 Ocak 2009 Perşembe

Sünger Bob Pastası


Sünger Bob pastalara lezzet katmaya devam ediyor :) Sünger Bob, kankası Patrick ve asabi sanatçı komşusu Squidworth ile üst komşumuz Gamze'nin minik kızı Defne için buluştu... Defne'nin 6. yaş günü partisi için hazırlanan Sünger Bob ve arkadaşları partiye ayrı bir renk kattı. Annesinden öğrendiğime göre, Minik Defne pastayı uzun bir zaman sonra kesmelerine izin vermiş :) Pastayla bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmemiş :) Minik Defne'nin yeni yaşını en içten dileklerimle kutluyorum.

Önemli mi önemli not; pastanın üzerinde Gamze yazdığına bakmayın o aslında Defne'nin pastası :) Aynı gün içinde üç tane pasta teslim ettiğimden telaştan pastanın üzerine annesinin adını yazmışım :) Pastayı teslim etmeden hatamı düzelttim ama maalesef akşama kaldığı için fotoğraf çekimini yapamadım. Defneciğim bir kez daha doğum gününü kutluyor afiyet olsun diyorum :)

20 Ocak 2009 Salı

Little Einstein Pasta


Bu pastayı oğlum Utku'nun anaokulu arkadaşı Kerem'e geçen hafta sonu evde kutlanacak olan doğum günü partisi için hazırladım. Pazartesi günü okulda yapılan partide ise Kerem için ayrıca yaptığım Şimşek McQueen pastasını minikler afiyetle yediler. Küçük Einstein Kerem'in yeni yaşını en içten dileklerimle kutluyorum :)
Buğra Çocuk Evi'nin doğum günlerinde, pastalarını benden sipariş vermeleri ayrı bir keyif oluyor. Çocuklarına katkısız olarak hazırlanmış pasta yedirmek isteyen ailelerin, hem tasarım olarak hem de lezzet olarak beğenisini kazandığım için çok mutluyum :)

18 Ocak 2009 Pazar

Winnie the Pooh ve Şimşek McQueen Pastaları




Biri kız diğeri erkek ikiz kardeşlerin doğumgünü olunca, pastaları da onların zevklerine ve beğenilerine göre oluyor :) Evde kutlanılan doğum günü partisi için Winnie the Pooh pastasını, okulda kutlanılan doğum günü partisi için de Şimşek McQueen pastasını tercih ettiler. Küçük Zeynep ve Kerem'in 3. yaşlarını en içten dileklerimle kutluyor, beraberce geçirecekleri uzun ömürler diliyorum...

15 Ocak 2009 Perşembe

Ebruli Kremalı Pasta

Canım, bitanem, kuşum ablacığım Ebuş'umun dün doğum günüydü. Ailecek, çoluk, çocuk toplandık ve ablamın yeni yaşını hep beraber kutladık. Onun için yaptığım ebru desenli kremalı pastayı kestikten sonra da afiyetle yedik. İçi beyaz çikolatalı ve frambuazlı olarak yaptığım pastanın dışını da jöle kullanarak süsledim. Ablamdan öğrendiğime göre aynı günün akşamı gelen başka misafirler de pastadan tatma fırsatı bulmuş :) Canım Ebuş'um doğum günün kutlu olsun, yüzünden gülücükler eksik olmasın :)

Önemli Not:) Sevgili arkadaşlarım son günlerdeki yoğunluğum nedeniyle, bana gönderdiğiniz sevgi dolu ve içten yorumlarınıza ve ayrıca gönderilen e-mailllere yeterli zamanı ayırıp cevaplandıramadığımı düşünüyorum. Bu konuda siz değerli arkadaşlarımın affına sığınıyorum:) Benden yorumlarını esirgemeyen arkadaşlarım iyi ki varsınız, desteğinizi herzaman yanımda hissediyor, çok çok teşekkürler ediyorum.

56 Yaş Pastası


Sevgili İnci Doruk'un babası için yaptırdığı 56 yaş pastası ve cupcake'leri, Kaya Bey'in sevdiği şekilde menekşelerle donatıldı. Pastanın ve cupcake'lerin rengide temaya uygun olarak eflatun renk oldu. Sevgili Kaya Bey'in yeni yaşını en içten dileklerimle kutluyor, sağlıklı ve uzun ömürlü yıllar diliyorum.


12 Ocak 2009 Pazartesi

Dilek Pastası


Geçtiğimiz günlerde Funda Hanım'ın doğum günü için arkadaşı Zeynep Hanım anlamlı bir pasta siparişi verdi. Arkadaşının 2009'u ve yeni yaşını, yeni istekler ve yeni umutlarla karşılaması için esprili bir pasta istediğini söyledi. Bu istekler ve umutlar pastanın da temasını oluşturdu. 2009'da bir kez daha tüm iyi düşüncelerimizin ve isteklerimizin gerçekleşmesini diliyor, Funda Hanım'ın yeni yaşını en içten dileklerimle kutluyorum.

8 Ocak 2009 Perşembe

Pasta Yapıyorum :)

Şeker Pasta, Günlük Pasta Eğitimleri Başladı


Bloğu sürekli takip edenlerin en sık sorduğu sorulardan birisi bu pastaların ve kurabiyelerin nasıl yapıldığına dair bir eğitim verip vermediğim ile ilgiliydi. Bende, şeker hamurlu pasta ve modellemeyle ilgili bu bilgileri, eğitim almak isteyen arkadaşlarla paylaşmaya karar verdim. Günlük ve kişiye özel olarak planladığım eğitimler için bana ulaşmanız yeterli :)





Barbie ve Makyaj Malzemeleri Pastası


Barbie pastasını, Sevgili Elçin'in yakın bir arkadaşının yeğeni Gamze için hazırladım. Gamze, Barbie bebekleri olan, süslenmeyi çok seven 10 yaşında küçük bir kız çocuğu, Elçin'le birlikte Gamze için Barbie ve Makyaj Malzemeleri pastasını hazırlamaya karar verdik. Elçinciğim pastanın yapım aşamasında bana verdiğin destek için ve güzel sohbetin için sana bir kez daha teşekkür ediyorum. Gamze'nin yeni yaşını en içten dileklerimle kutluyorum.

5 Ocak 2009 Pazartesi

Havuz Pastası


Türkiye'nin en iyi spor yazarlarından ve yorumcularından sevgili Gürcan Bilgiç'in büyük oğlu Sarp'ın doğum günü için hazırladığım pasta havuz temalı olarak belirlendi. Eniştesi İrfan Ketenci'nin verdiği fikirlerle, yüzmeyi çok seven ve iyi bir yüzücü olan Sarp için bu esprili pastayı hazırladım. Sevgili Sarp'ın yeni yaşını en içten dileklerimle kutluyor, sağlıklı ve başarı dolu bir ömür diliyorum.


4 Ocak 2009 Pazar

2 Yaş Pastası



Bloğunu severek ve ilgiyle takip ettiğim sevgili Reyhan Hanım'ın biricik oğlu Yusuf Emre'nin 2. yaş pastası 2009'un ilk pastasıydı. Reyhan Hanım beni aradığında pastasının parti temalı ve üç boyutlu '2' şeklinde yapılmasını istedi. Ayrıca pastanın üzerinde palyaço ve partide eğlenen çocuklar da olacaktı. Bu rengarenk pastayı yaparken gerçekten büyük keyif aldım. Çocukların eğlencesini ve pasta yerken gözlerindeki mutlulukları ve heyecanları beni her zaman keyiflendirir :)
Reyhan Hanım'a da, bloğunda pastayla ilgili yazdığı yazı için ayrıca teşekkürlerimi ve sevgilerimi sunmak istiyorum. Hem pastanın tasarımını, hem pastanın lezzetini beğendikleri için çok büyük mutluluk duydum. Kendisine sevgilerimi gönderiyor, küçük prens Yusuf Emre'nin yeni yaşını en içten dileklerimle kutluyorum :)

3 Ocak 2009 Cumartesi

Beyaz Çikolata Kremalı Pasta


Aralık ayına ait, keyifli ve lezzetli bir doğumgünü pastası daha :) Çocukluk arkadaşım Sinemciğim'in yeni yaşını kutlayacağımız akşam için hazırladığım pastayı tamamen beyaz çikolata parçacıkları ile kapladım. İçini de beyaz çikolata kremalı yaptım. Üzerine de şeker hamuru ile üç adet gül kondurdum :) Sinemciğimin yüzü ömür boyu gülsün diye :) Geceye lezzeti ve sadeliği ile renk katan pastayı, çocukların bitmeyen enerjileri ve koşuşturmaları eşliğinde afiyetle yedik. Canım arkadaşımın yepyeni yaşını kutluyor, ömür boyu mutluluklar diliyorum...


Pastanın keki için buradaki pandispanya tarifini kullandım. Pasta yapım aşamaları ise burada...

Ben pastanın içine beyaz çikalata kreması ile birlikte frambuaz ve fındık krokan (krokan yapılışı burada) koydum. Siz istediğiniz meyveyi bu krema ile kullanabilirsiniz.

Beyaz çikolata kremasının tarifi ise şöyle;
  • 500 gr süt
  • 100 gr toz şeker
  • 50 gr mısır nişastası
  • 50 gr un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 100 gr sıvı krema (süt kreması)
  • 100 gr fildişi kuvertür çikolata (beyaz çikalata)
Krema ve beyaz çikolata hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresinin içinde karıştırın. Orta ateşte göz göz olana kadar pişirin. Beyaz çikolatayı kıyın, sıvı krema ile birlikte pişen kremanın içine ekleyin. İyice çırpıldıktan sonra soğumaya bırakın. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra pastanın içinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun...


1 Ocak 2009 Perşembe

Sünger Bob Pastası


Değerli aile dostlarımız Serhat ve Sema'nın biricik kızları Deniz'in 2. yaş doğum günü için, Aralık'ın son haftasında yaptığım pastayı, yılbaşı telaşından ancak bugün yayınlama fırsatı buldum. Küçük Deniz'in yegane sevgilisi (hatta tüm kız ve erkek çocukların değişmez kahramanı) Sünger Bob, pastayı oluşturan tek unsurdu... Aynı zamanda bu benim ilk üç boyutlu Sünger Bob pastam oldu. Pastayı keserken küçük Deniz 'Sünger Bob'u kesmeyin' diye bir süre ağlamasına rağmen pastayı yerken oldukça keyifliydi. Doğum gününde Deniz'i en yakın arkadaşları Utku ve Emir'de yalnız bırakmadı.... Çok neşeli geçen doğum günü partisine Sünger Bob'lu pastamız ayrı bir renk kattı.


Sevgili Deniz'in yeni yaşını kutluyor, yeni yıl ile beraber sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesini diliyorum.