27 Şubat 2009 Cuma

A(-) Kan İhtiyacı Duyurusu

Sevgili dostlarım. 2 Mart Pazartesi sabahı sevgili eniştem Ümraniye Erdem Hastanesi'nde by-pass ameliyatı olacak... Ameliyat esnasında, kendi kan grubundan 5 kişinin, kan vermek için hazır bir şekilde bulunması gerekiyormuş. Çok kolay bulunan bir kan grubu olmadığından tüm arkadaşlarıma bu konuyu duyurmak istedim. İlgilenen arkadaşlarım veya tanıdıklarınız varsa irtibat bilgilerini yorum kısmına ve ya pasta@sekerpasta.com adresine bırakırsa ben onları konuyla ilgili olarak arayacağım... Şimdiden teşekkür ederim...

22 Şubat 2009 Pazar

Şimşek McQueen Pastaları


Küçük Beylerin vazgeçilmez kahramanları Şimşek McQueen ve arkadaşları doğumgünü pastalarının değişmeyen lezzeti olmaya devam ediyor. Birincisi, eşimin değerli dostlarından Oğuz Tabak'ın minik ve tatlı oğlu Sarp Babür'ün 2. yaş günü için yaptığım McQueen pastası... Sarp, hem Şimşek McQueen'i hem de Mack TIR'ı çok sevdiği için böyle bir kombinasyon oluşturdum... Aldığımız haberlere göre parti çok keyifli bir atmosferde geçmiş ve minik Sarp pastasını çok beğenmiş :) Minik Sarp'in yeni yaşını gönülden kutluyorum :)


Diğer Şimşek'li pastayı ise Deniz Hanım'ın oğlu Metin Can için yaptım. Metin Can motosikletleri ve dolayısıyla Şimşek McQueen'i çok seviyormuş. Deniz Hanım beni aradığında pastanın üzerinde Şimşek McQueen'in yanısıra bir de motosiklet figürü de istedi. Sonuçta Şimşek McQueen ve arkadaşları ile bir de motosikletli pastamız oldu :)
Doğum günü kutlaması sırasında Deniz Hanım beni arayarak Metin Can'ın pastanın yanından 'bir saniye bile' ayrılmadığını söyledi ve teşekkürlerini dile getirdi :) Deniz Hanım'ın bu sözleri o kadar içten ve samimiydi ki, bu paylaşımı beni çok mutlu etti. Bende bu mutluluğu ve Deniz Hanım'ın tatlı heyecanını sizlerle paylaşmak istedim :) Sevgili Metin Can'ın 3. yaşını en içten dileklerimle kutluyorum...

20 Şubat 2009 Cuma

Blog Dostlarıma...





Blogu açtığım ilk zamanlardan bugüne çok şey değişti. Çok fazla zaman geçmemesine rağmen birçok arkadaş tanıdım ve arkadaşlarımla birçok lezzeti paylaştım. Bir kez daha anlıyorum ki verdiğiniz destek ve güç hiçbirşeyle ölçüşemez. Her geçen gün yaptığım pastada ya da kurabiyede en iyiyi yakalama çabası da verdiğiniz manevi destekler sayesindedir. Değerli arkadaşlarımdan Özlem, Mavianne, Pembe Lokum, Betül ve Hobi Cafe, Anne Tuba , Pastacı Seda , Karamelam bana verdikleri blog ödülüyle beni ne kadar mutlu ettiklerini tarif edemem. Desteğinizi hiçbir zaman esirgemediğiniz için herkese bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz günlerde Nesli Hanım'ın çay saati için hazırladığım cup cake'leri sizlerle paylaşıyor ve tüm blog dostlarıma armağan ediyorum :)

17 Şubat 2009 Salı

'Pasta Kursu' Yayında...


Şeker hamurlu pasta ve kurabiye yapımı ile modellemelerle ilgili eğitimler hakkında birçok soru ve talep karşısında, blogda yeteri kadar cevap verememenin sıkıntısını yaşıyordum. Bende eğitimlerle ilgili 'Şeker Pasta Atölye' olarak yeni bir blog sayfası açmaya karar verdim. Bu blogda eğitimler ve verdiğim kurslarla ilgili geniş bilgiler bulacak, beraber çalıştığımız arkadaşlarla geçirdiğimiz keyifli dakikaları takip edeceksiniz :) Daha görsel güncellemesi tamamlanmadı ama ben bu haberi sizlerle paylaşmadan duramadım :) Eğitimlerle ilgili bu yeni bloguma http://pastakursu.blogspot.com/ adresinden ulaşabilirsiniz... Hepinizi bu keyifli dakikaları paylaşmaya bekliyorum :)

16 Şubat 2009 Pazartesi

Palyaço Pasta ve Bez Bebek Pasta


İkizler 2 yaşına girerse evde çifte bayram olur :) Herşey ikişer ikişer olur... Sevgili Özlem Eren'in sevimli mi sevimli ikizlerinin doğum günü partisi için, hem iki ayrı pasta hazırladım hem de değişik kurabiyeler ve cup cake'ler ile temayı tamamladım. Sevimli ikizler 2. yaşlarını kutladıkları için pastalarım da 2 şeklinde oldu :)


Azra bebekleri çok seviyordu ve harflere karşı sempatisi vardı... O'nun için bez bebek temalı pastayı tasarladım ve isimlerinin yazılı olduğu çiçekli kurabiyeler ile çiçekli cup cake'ler hazırladım...




Ataberk ise balonları, palyaçoları ve sayıları seviyordu :) Minik Ataberk için ise palyaço temalı pastayı yaptım ve pastaya uygun sayılarla, balonlarla donanmış cup cake'leri hazırladım...


Cup cake'lerin bir kısmını portakallı brownie, bir kısmını da havuçlu tarçınlı olarak yaptım. Pastalardan birisi beyaz çikolatalı, çilekli ve muzlu, diğer ise çikolata kremalı ve fıstıklı oldu.

Sevgili Özlem Hanım, blogdaki resimlere bakılırsa nefis bir doğum günü olmuş, pastaları, kurabiyeleri ve cup cake'leri beğenmeniz beni çok mutlu etti :) Azra ve Ataberk'e bir ömür boyu mutluluklar diliyorum...

15 Şubat 2009 Pazar

14 Şubat Böyle Geçti

Sevgililer Günü heyecanına günler önceden hazırlananlar, bugün için özel olarak hazırladığım pasta, kurabiye ve cup cake'lerden seçerek sevdikleriyle lezzetli bir gün geçirdiler. Bende bugüne özel yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Herkesin 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutluyorum :)








14 Şubat 2009 Cumartesi

Havuçlu Tarçınlı Kek


Biliyorum uzun zaman oldu tarif vermeyeli... Yoğun geçen bir sipariş dönemi, hastaneler derken bu zamana kadar geldik... Fırsat bu fırsat hafta sonu evde misafirlerime yaptığım, herkes tarafından beğeni gören havuçlu tarçınlı kekimi hemen sizlerle paylaşmak istiyorum. İşte tarifi... Umarım sizlerde beğenirsiniz :)

Havuçlu Tarçınlı Kek
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet havuç
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 su bardağı un
  • 1 Paket kabartma tozu
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Rendelenmiş havuçları tarçınla karıştırıp, karışıma ekleyin. Kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin ve bu aşamadan sonra elle çırpın. Hamur karışımını elde ettikten sonra son olarak robotta çekilmiş cevizleri ekleyin. Hamur karışımını orta boy bir kek kalıbında 170 derecede 30-35 dk. kadar pişirin.

5 Şubat 2009 Perşembe

14 Şubat Sevgililer Günü Kurabiyeleri ve Cup Cake'leri

Klasik misiniz, romantik misiniz yoksa tamamen farklı mısınız... 14 Şubat Sevgililer Günü için özel olarak hazırladığımız seçenekler sevginizi yansıtmak için sizleri bekliyor...

Romantik Seçim







Klasik Seçim







Gold Seçim







Cup Cake'ler













4 Şubat 2009 Çarşamba

Peri Pastaları



Buğra Çocuk Evi'nde doğumgünleri hızla devam ediyor. Utku'nun sınıf arkadaşı Ilgaz'ın altıncı yaşgünü için istediği peri pastalarından mavisini, cuma günü okulda kutlanacak parti için hazırladım. Pembesi ise pazar günü evde yapılacak parti için hazırlandı. Bu pastaları gerçekten çok eğlenerek yaptım, görünümüyle tam bir küçük hanım pastası oldu her ikisi de :) Küçük Ilgaz'ın yeni yaşını en içten dileklerimle kutluyorum :)

Notlar :) Yarın akşam 'Sevgililer Günü' çalışmalarımı bir aksilik olmazsa yayınlayacağım. İçinde bulunduğum yoğun günler nedeniyle, siz canım kadar değerli blog arkadaşlarıma yeterli ilgiyi gösteremiyorum. Lütfen beni affedin :( Gönderdiğiniz her pırlanta yorum için yüreğinize sağlık, kalbim her zaman sizlerle :)

1 Şubat 2009 Pazar

Akvaryum Pastası


Sevgili aile dostumuz ve eşimin yakın arkadaşı, Seval Akvaryum'un sahibi Serhat Bıyık'ın doğum günü için yaptığım pasta, doğal olarak akvaryum temalı oldu :) Frambuazlı ve çilolatalı doğum günü pastasını misafirler ve özellikle Serhat'ın minik kızı Deniz (kendisi daha önce Sünger Bob Pastası deneyimlidir :)) çok beğendi... Serhat'ın yeni yaşını en içten dileklerimle kutluyorum...
Bu arada akvaryum ve diğer evcil hayvanlara merakınız varsa Serhat'ın Göztepe'deki Pet Shop'una uğrayın derim :) Çok keyif alacağınıza eminim :) Seval Akvaryum'a (0216) 302 04 01 no.lu telefondan ulaşabilirsiniz...