Rengarenk cupcakeler Buğra Çocuk Yuvası'nın süpriz günü için pişirildi ve tek tek süslendi. Çocuklar önce üzerindeki şeker hamuru süslemelerini daha sonrada altından çıkan keki afiyetle yediler.
Kekleri Limonlu Browni Kek hamurunu cupcake kalıplarına dökerek pişirdim.Şimdiye kadar birçok browni kek tarifi denedim.(genellikle birçoğu eritilmiş çikolata ile yapılır.) Şimdiye kadar denediğim en yumuşak,en nemli ve doğal limon aromasına sahip browniler elde ettim.Tarifi, Günebakan Tarlaları'nın 500 cupcake tarifine, birkaç küçük değişiklik yaparak uyguladım.Herbirinin içine, browni cupcakelerin üzerinden bıçağın ucu ile birer parça keserek, 1 tatlı kaşığı kadar ganaj krema doldurdum ve kestiğim kek parçalarını tekrar üzerine kapattım.Cupcakelerin üzerini şeker hamuru ile kaplayarak süsledim.
Tarifi 25 adet cupcake kalıbı ya da 1 orta boy kek kalıbı için kullanabilirsiniz. Cupcake kalıbı kullanıyorsanız, keklerinizi 15 dk.dan fazla fırında tutmamanızı tavsiye ederim.İçlerinin nemli ve yumuşak kalması için bu önemli, eğer kek kalıbı kullanıyorsanız, kekinizi 20 dk.dan sonra takip ederek fırından çıkarın ve 170 derecede ısınmış fırında pişirin.
Limonlu Browni Kek
*5 yumurta
*450 gr toz şeker (3 su bardağı)
*2,5 çay bardağı süt
*2,5 çay bardağı sıvı yağ
*5 silme çay kaşığı kabartma tozu
*250 gr un (2.5 su bardağı)
*5 yemek kaşığı kakao
*3 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar (yaklaşık 4-5 dk. kadar) mikser ile çırpın. Limon kabuğu rendesini,süt ve sıvıyağı ekleyerek tekrar çırpın.Un,kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin.Elenmiş kuru malzemeleri yumurtalı sıvı karışıma ekleyin, bu aşamadan sonra mikser kullanmayın. Tahta bir kaşık yardımıyla hamuru homojen bir hale gelene kadar karıştırın.Hamuru cupcake kalıplarına üstünden bir parmak eksik kalacak şekilde doldurun.170 derecede 15 dk. pişirin.
Ganaj Krema için;
200 ml sıvı krema(1 paket)
125 gr sütlü çikolata
100 gr bitter çikalata
Not:Sadece 225 gr bitter çikolata ile de yapılabilir.
Sıvı kremayı, derin bir kabın içinde kısık ateşin üzerinde, kaynama noktasına gelmeyecek şekilde ısıtın.Isınan kremayı ocaktan alın, içine bir bıçak yardımı ile kıydığınız çikalataları ekleyin.Çikolata, kremanın içinde tamamen eriyene kadar karıştırın.İyice ılıdıktan sonra buzdolabında yaklaşık 4-5 saat bekletin.(ben bir gece öncesinden yapmanızı tavsiye ederim.)Kremayı kullanmadan önce mutlaka mikserle çırpın.Çırpma işleminden sonra tadına doyamayacağınız ganaj kremanız hazır.