26 Nisan 2009 Pazar

Transformers Pastası



Sevilen çizgidizi ve sinema karakterlerinden Transformers'ın bu seferki görevi, Şişli'den İlke Bey'in sevgili oğlu Çınar'ın doğumgünü için lezzetli bir pastaya dönüşmekti :) Birbirinden farklı araçlara dönüşebilen Transformers ekibi, pastanın da temasını oluşturuyordu.


İlke Bey siparişini www.pastamgelsin.com üzerinden bana ilettiğinde üzerindeki Çınar'ın istediği araçları da belirlemişti. Sonuçta ortaya pastanın üzerindeki bu farklı figürler ve kocaman bir robot çıktı :) Minik Çınar'ın yeni yaşını en içten dileklerimle kutluyorum :)

24 Nisan 2009 Cuma

Deniz Kızı Pastası


Havalar ısındıkça deniz temalı pasta yapmakta bana ayrı bir keyif veriyor. Masmavi şeker hamuru üzerindeki renkli figürler sıcak bir yazın habercisi gibi bu temaya ayrı bir canlılık katıyor. Daha önce kendisine Bodrum Evi Pastası'nı yaptığım Şenay Hanım'ın ilk yaşını dolduran minik kızı için 'Deniz Kızı' temalı 1 yaş pastasını yaptım. Minik deniz kızının yeni yaşını kutluyorum...

22 Nisan 2009 Çarşamba

23 Nisan Kurabiyeleri





Değerli arkadaşım Gamze ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, okulda düzenlenecek eğlence için, çocuklara güzel bir sürpriz yaptık ve bu şirin kurabiyeleri hazırladık.
Siz canımdan çok sevdiğim blog dostlarımın ve tüm Türkiye'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum :) Keşke çocuk olabilsem tekrar diye de düşünmeden edemiyorum :))

17 Nisan 2009 Cuma

Miki ve Arkadaşları 1 Yaş Pastası

Sevgili Gökşen Hanım'ın 1 yaşına basan minik kızı Öykü için; üzerinde Miki ve Mini, Donald ve Daisy, Goofy ve sevimli köpek Pluto'nun bulunduğu, çiçekli pembeli 1 yaş pastasını yaptım. Sevgili Öykü'nün ilk yaşını en içten dileklerimle kutluyorum.

12 Nisan 2009 Pazar

Düğün Pastası Maketi


Hep koşuşturmayla geçen kocaman bir haftanın ardından sizlerden uzak kaldım. Bu bir haftalık arada sizleri nasıl özlediğimi anlatamam. Geçtiğimiz hafta sonuna doğru bitirip teslim ettiğim maket pastayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Düğün dernek sezonu için hazırlıklar sürerken, vazgeçilmez lezzet hiç şüphesiz ki düğün pastasıdır. O pasta ne kadar lezzetliyse düğün de o kadar iyi hatırlanır. Tabii ki bunun yanında görsellikte çok önemli... Sevgili İlknur Hanım'da benim gibi düşünenlerden... İlknur Hanım, kendi restaurantları olan Anadolu Şark Sofrası'nda organizasyonlarını yaptıkları düğünler için, şık ama bir o kadar da sade bir maket pasta yapmamı istedi. Sonuçta ortaya, en alt katı 50 cm. olan bu dört katlı maket pasta çıktı. İlknur Hanım'a bol organizasyonlu bir sezon diliyorum...



Sevgili dostlarım, bu arada yolunuz Bahçeşehir Esenyurt tarafına düşerse Anadolu Şark Sofrası'na mutlaka uğrayın... Gerçekten nezih ve sakin bir yer, tavsiye ediyorum :)

5 Nisan 2009 Pazar

Evlilik Yıldönümü Pastası


Bu şirin pastayı sevgili Özge Hanım'ın, aşk ve sevgiyle, evliliklerinde 32 yılı geride bırakmış anne ve babasının evlilik yıldönümü partisi için hazırladım. Buradan kendilerine nice mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu, beraberce yaşayacakları yıllar diliyorum. Ayrıca sevgili Özge Hanım'a da güzel yorumlarından ve düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Benim için pastanın görüntüsü kadar lezzetinin de beğenilmesi apayrı bir keyiftir. Partinize bir nebze lezzet kattıysa ne mutlu bana :)

Bu arada sevgili Özge Hanım beni mimlemiş :) Cevaplamaya çalışayım;
1. Çocukken .......... kaçırdım.
-Çocukken bahçemizden toplanan dutları kaçırdım
2.Çocukken........yoksundum.
-Hiçbirşeyden...
3.Çocukken ........ yaralanmış olabilirim.
-Çocukken çok defa düşüp yaralanmış olabilirim.
4.Çocukken ........ olmayı hayal ederdim.
-Çocukken iyi bir anne olmayı hayal ederdim :)
5.Çocukken ....... isterdim.
-Çocukken yaldızlı kalemlerden isterdim.
6.Evimizde asla yeterli ....... olmadı.
-Evimizde asla yeterli oda olmadı. (4 kardeşiz:)
7.Çocukken daha fazla .......... ihtiyaç duyardım.
-Çocukken her zaman daha fazla oyuna ihtiyaç duyardım.
8.Bir daha asla ........... göremeyeceğim için üzgünüm.
-Bir daha asla babamı göremeyeceğim için üzgünüm.
9.Çocukken hep ......... merak ettim.
-Çocukken hep nasıl bir çocuğum olacağını merak ettim.
10. .......... kaybımdan dolayı hep kendimi suçladım.
- Kendimi hiç suçlamadım :)

İlginize teşekkür ediyorum :) Çocukluğuyla ilgili ilginç anıları olan herkesi bu soruları cevaplamaya davet ediyorum...

2 Nisan 2009 Perşembe

Kayıp Balık Nemo Pastası


Rengarenk ve birbirinden şirin Hayvancıklı CupCake'leri hazırladığım Sena Hanım, akvaryum işiyle uğraşan eşinin doğumgünü için benden blogdaki Kayıp Balık Nemo'lu pastayı istedi. Daha önceki pastanın aynısını yapmak yerine, üzerinde biraz değişiklik yaparak bu pastayı hazırladım. Sena Hanım'ın eşinin yeni yaşını kutluyorum.

(Pastanın renklerine baktığımda, yeşiller, maviler içinde baharı yaşamak lazım diye düşünüyorum... Öyle değil mi dostlarım :)