11 Aralık 2008 Perşembe

Portakal Pelteli Panna Cotta (İtalyan Muhallebisi)


Bayramda tatlı yapmak adettendir, her evde mutlaka ziyarete gelenler için ikram edilmek üzere tatlı yapılır. Ben ağır, şerbetli tatlıları sevmediğim için, tercihimi sütlü tatlılardan yana kullanıyorum. Panna Cotta'yı da uzun zamandır denemek istiyordum. Bu bayramı fırsat bilerek, bir gün önceden tatlımı hazırladım. Bizim muhallebi anlayışımızdan biraz daha farklı, yoğun bir kıvamı var. Ben üzerine Portakal peltesi ilave ederek, çikolata parçaları ve file fıstıkla süsleyerek servis yapmayı uygun gördüm. Siz pelte kullanmadan sade şekliyle, üzerini de mevsim meyveleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Ayrıca Panna Cottayı pasta kreması olarak kullanılabilir ve labne peyniri ekleyerek leziz bir peynir kreması elde edebilirsiniz...

Tarif Şöyle;

Portakal Peltesi İçin;
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı şeker
Tüm malzemeyi bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin.

Panna Cotta İçin;
  • 2 paket süt kreması (400 gr)
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı toz jelatin
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Krema, pudra şekeri, nişasta, süt ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın. Ayrı bir kapta jelatini çok az sıcak su ile eritin. Kaynamadan önce karışıma ilave edin. Göz göz olana kadar pişirin. Pişen muhallebiyi üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın. Son olarak portakal peltesini muhallebinin üzerine ekleyin. Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın.

27 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

gerçekten haklısın banucğum, ellerine sağlık.
benimde vazgeçilmezim olan
enfes bir tercihh..
çok sevgiler canım..nice tatlı bayramlara..

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık muhteşem bir lezzet ben tatlının her türlüsünü severim,sıcacık sevgiler öptüm..

Unknown dedi ki...

yine harika bir tarif ellerine saglik

gunduz68 dedi ki...

çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık canım.bu arada toz jelatin için bir marka varmı yoksa aktardan falan mı aramam gerekiyor?

şeker pasta dedi ki...

Gündüzcüm, aktarlarda var mıdır? Bilemiyorum. Ben Eminönünde ki pasta malzemeleri satan dükkanlardan almıştım. Oradan bulabilirsin...

şeker pasta dedi ki...

Emelcim, çok teşekkürler...

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık,çok güzel görünüyor..denemek isterim.yalnız benim elimde yaprak jelatin var ve daha önce hiç kullanmadım.Panna Cotta için ne kadar yaprak jelatin kullanmam uygun olur?

şeker pasta dedi ki...

Cerencim yaprak jelatinin kullanımı bana pek pratik gelmediği için toz jelatin kullanıyorum. Çok emin değilim ama sanırım 2 yaprak jelatin yeterli olacaktır....

egeli dedi ki...

PANNA COTTA YI BENDE ÇOK SEVERİM , PELTELİ DEĞİŞİK BİR LEZZET OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

Adsız dedi ki...

canım cok guzel ellerıne saglık sevgıler..

Cavill dedi ki...

bende nescup aptım, görenler mutlu oldular.. sıkılmışlar baklavadan..
hem lezzetli hem çok havalı bişi oldu..
seninkide süper görünüyor.ellerine sağlık bir ara deneyeceğim..

Adsız dedi ki...

Görünüşü çok harika.
Cap canlı duruyor öyle.
Ben bütün tatlıları çok severim.
Bu harika lezzette tam benlik.
Sevgiler.

pelince dedi ki...

Banucum çok da güzel bir sunumu var kim hayır diyebilir ki,ellerine sağlık...

Sevgiler.

www.illedeyemek.com dedi ki...

elinize sağlık leziz görünüyor,sevgilerimle...

www.illedeyemek.com

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çok güzel görülüyor Banu,
sırf yorum yazmak için demiyorum, gerçekten duruşu çok güzel, o iki renk ayırımı harika görülüyor, sanırım tadı da öyledir.
Sevgilerimle...

Şekerci Butik dedi ki...

hımm harika görünüyor banucum ellerine sağlık keşke bayram ziyaretinde sizede uğrasaydık :D

sevgiler,

Cocukla Cocuk dedi ki...

Nefis görünüyor ellerine sağlık.

Betül KAVAL dedi ki...

çok istememe rağmen bir türlü pişiremedim panna cotta.. inşallah senin tarifini deniycem banu..ellerine sağlık çok güzel ve lezzetli gözüküyor..

sevgiler

a. gizem dedi ki...

of muhteşem gözüküyooo :)
eminim tadı da aynı şekildedir :)

MAVİANNE dedi ki...

merhabalar,
ben bunu denemeye cesaret edemem sanırım
sen artık bu işte ustasın :))
sevgiler öpücükler

SMİLENA dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel ve hafif bir tatlı.iki gün önce bonibonlu kurabiyeden yaptım .çok eğlendik.pişerken inanılmaz büyüdüler.galiiba 5 santim arayla dizmemişim,yapıştılar.lezzet muhteşemdi ama görüntü komikti.neticede 1 saate bittiler.
sanırım ununu biraz az koymuşum..
sevgilerle...

Neş'e dedi ki...

Banu ellerine sağlık gerçekten çok enfes bir tarif hemen not aldım. portakallı oluşuda ayrıca hoşuma gitti
sevgiler

Aysultan... dedi ki...

İştah açıcı görünüyor,ellerine sağlık üzerine çikolata sos döküp yesek ne güzel olur:))

Adsız dedi ki...

Bayramda izmire giderek kaçırmışım bu güzel lezzeti :) Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
Sevgilerrr....

Adsız dedi ki...

hafif bir tatlı olmuş bayram için güzel bir seçim..

iyi haftalar diliyorum sevgilerle..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Panna cotta benim de çok merak ettiğim bir tat.. EMinim çok lezzetlidir, ellerine sağlık :)

hanimelipasta.com dedi ki...

Banu'cuğum Panna Cottayı denedim yalnız muhallebisi biraz sert oldu. Acaba jelatini 1 kaşık mı koysak. Ben bir dahakine öyle deneyeceğim.
Yurt dışında yaşayan bir arkadaşıma da ikram ettim O da çok lezzetli buldu ama bu kadar sert olmaması gerektiğini söyledi :)

Tarif için çoook teşekkürler
Sevgiler
Hülya